Lieve Anita, Je weet denk ik niet half hoeveel je voor onze zoon hebt betekend en ook voor ons de afgelopen 10 weken!
We zijn je zo ontzettend dankbaar voor alles wat je hem hebt geleerd en wat hij zich in de toekomst zal herinneren en wat altijd bij hem zal blijven. Zijn “veiligheid” en weerbaarheid is voor zijn eigen gevoel zo verandert dat we nu elke dag een blije jongen uit school zien komen. Hij lost dingen op ZIJN positieve manier op.
Echt top! SUPER,SUPER ,SUPER! Dankjewel!!
Heel veel liefs van 2 trotse ouders.

Dankbare ouders

Onze dochter (7) zat niet lekker in haar vel, had moeite met het maken van contacten met de kinderen uit haar klas en liet zich makkelijk wegcijferen. Werd thuis snel boos en liet zich beïnvloeden door haar jongere zusje. De school adviseerde ons om haar een cursus weerbaarheidstraining te laten volgen.

We wisten dat Hinkamp trainingen was gestart met een cursus “Stevig op de grond” speciaal voor kinderen. Eerst hadden we als kind en ouder een intakegesprek waarbij wordt gekeken of deze training past bij de situaties waar onze dochter tegen aan loopt. Daarna volgden de trainingen met halverwege een avond voor de ouders. Onze dochter heeft geleerd over hoe belangrijk houding en duidelijk praten is en hoe dit overkomt bij anderen. Ze heeft met heel veel plezier deze cursus gevolgd. Een karakter van een kind is niet te veranderen maar met het aanleren van vaardigheden en dit toe te passen komt ze er zelf achter dat het niet “eng” is om bv. je mening te geven. We vonden het als ouder erg prettig dat Anita in één avond haar programma aan ons heeft gepresenteerd met praktische uitvoering. Zo kunnen wij onze dochter er af en toe op wijzen dat ze haar vaardigheden moet toepassen en dit kan door het noemen van maar één woord. Na ruim een half jaar kunnen we zeggen dat het goed met haar gaat en ze zich zekerder voelt bij anderen.

Mijn ervaring met de trainingen van Anita Hinkamp zijn heel erg postief. Voordat ik begon met de trainingen, zat ik niet goed in mijn vel. Ik had veel buikpijn, hoofdpijn en als er iets moest gebeuren waar ik nog geen ervaring mee had, klapte ik totaal dicht en bleef ik het liefst veilig thuis. Dit is na de trainingen heel anders.

Tuurlijk, zenuwen zijn er nog als ik iets onbekends moet doen, maar zo erg als voor de trainingen zeker niet meer. Ook voel ik me veel beter, sterker in mijn schoenen en heb ik meer zelfvertrouwen. Ik ben weer de vrolijke ik. Ook mijn ouders blijven het zeggen, ‘je bent weer helemaal de oude!’ Dat voelt gewoon heel fijn en dat
komt grotendeels door de trainingen die we van Anita hebben gehad!

Meisje 17 jaar

Wij vonden deze training nuttig en blijkt voor onze dochter ook te werken. Zij zegt dat ze beter voor haarzelf durft op te komen. Ze geeft beter haar mening, wat zij ervan vindt en waarom en durft op school ook eens “nee” te zeggen wanneer iemand haar iets vraagt,wat ze niet wil of waar ze op dat moment geen zin in heeft .

Haar lichaamshouding  (“sterk” staan) past ze hierbij toe. Ook het omgaan met, en herkennen van emoties vond ze leerzaam. De apendans vond ze ook leuk om te doen, even alles van je afschudden op een gekke manier. Wij vinden zelf dat zij rustiger en wat meer ontspannen is geworden, Ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Ook is het belangrijk de oefeningen te blijven herhalen, hebben we gemerkt. We zijn zelf nauw betrokken geweest
doordat je ons hebt uitgenodigd om alles toe te lichten. Hier hebben we zelf ook wat oefeningen gedaan o.a. de oefening met het verhaal waarin een luguber intro werd gegeven en waaraan wij dan zelf onze eindconclusies konden geven.  Het blijkt dat iedereen zijn eigen draai/invulling geeft aan een verhaal met onduidelijke feiten. Onbewust doe je toch aannames. Ook de evaluatie aan het eind vonden wij positief, een erg open manier van omgaan met ons drieën.

Zelfvertrouwen

Ik word met rust gelaten en kan zo goed mijn werk doen en kennis doorgeven aan anderen.
Komende week zijn er allerlei veranderingen van werkplekken maar ik kan gewoon mijn werk blijven doen en mag zelfs mensen gaan opleiden.
Het probleem agressiviteit op de werkvloer heb ik duidelijk op papier aangegeven en nu wordt er door allerlei afdelingen stappen op dat gebied ondernomen omdat ik kon aangeven dat dit gewoon niet getolereerd mag worden door leidinggevenden.

Nee leren zeggen

Ik heb er zelf veel van geleerd wat ik goed kan gebruiken zoals: Dat je positief moet denken en dat dan meestal wel helpt en als je niet positief denkt dat je het meestal dan ook niet kunt en het helpt je dan ook niet er mee als je er mee zit. Dat je nee moet leren zeggen. Zoals je iets hebt en iemand vraagt of je kunt spelen en dan kun je niet want je moet bijv. naar een ander feestje en dan vraagt ze dat en dan durf je geen nee te zeggen omdat ze alleen dan die dag kan spelen en dan moet je het wel duidelijk zeggen en ook dat die andere het begrijpt maar je wil wel met haar spelen. Ik vond het ook heel goed om met je emoties omgaat en dat je aan iemands gedrag al kunt merken dat die gene wat heeft of dat je zelf wat hebt dat je bijv. in elkaar gedoken staat dat je dan niets durft of dat je dan verlegen bent. En je kunt bijv. heel erg stoer doen omdat je erbij wilt horen en dat moet dan juist niet omdat die ander heel graag de baas wil zijn. Ik vind het goed hoe je het aan ons uitlegt, ik vind het goed dat je aan het einde iedereen een boekje meegeeft met allemaal tips en dat je dat dan kunt leren. en iedereen een diploma aan het eind geeft. Ik vind dat je het best in maar een hele korte tijd kunt leren en dat je het ook niet snel vergeet, want je legt het heel goed uit. Ik vind het ook goed dat je heel positief met iedereen omgaat zodat je het ook leuk vind om naar toe te gaan want ik denk als je het niet zo heel leuk vind om er naar toe te gaan dat je het ook niet zo goed kunt onthouden.

Positief denken

Ha Anita, het is alweer een tijdje terug dat ik je gesproken heb. Ik wou je nog graag een mailtje sturen om je even op de hoogte te brengen over hoe het met me gaat. Het gaat eigenlijk wel heel goed met mij. Mijn “bloosprobleem” is nu in ieder geval geen probleem meer. Ik ben er zo goed als vanaf en ben nu gewoon in alle omstandigheden helemaal mezelf. Op school gaat het ook goed.

Verder wil ik je bedanken voor de goeie training die je me hebt gegeven. Ik ben anders leren denken over anderen en vooral over mezelf. Ik ben veel losser en veel zekerder van mezelf geworden.
Het denken is nu inderdaad automatisme geworden en hoef er geen extra moeite in te steken. En natuurlijk zit niet alles mee maar het is maar net hoe je er mee omgaat:) Nogmaals wil ik je bedanken voor de goeie training!

Bloosprobleem

© 2020 Hinkamptrainingen.nl | Sitemap | Voorwaarden & Privacy