Omgaan met pesten

Pesten is een groot probleem in de maatschappij.

Deskundigen schatten dat er 350.000 kinderen en 250.000 volwassenen dagelijks gebukt gaan onder ernstige pesterijen. Als je dagelijks gepest wordt kan dat je leven erg beïnvloeden.

Enkele feiten;

* Bij niet tijdig ingrijpen kunnen de lichamelijke en geestelijke gevolgen zeer pijnlijk en ingewikkeld zijn.
* Er zal een grote isolement en eenzaamheid zijn bij het slachtoffer
* Het zelfvertrouwen loopt een fikse deuk op en er is een groot minderwaardigheidsgevoel aanwezig.
* Onzeker gedrag, angsten, waaronder faalangst en zich machteloos voelen.
* De groep lijdt onder een onveilig en dreigend klimaat, iedereen is angstig en men wantrouwt elkaar, er is weinig tot geen spontaniteit en openheid in de groep, er zijn geen echte vrienden van elkaar in de groep.
* Uit onderzoek blijkt dat pesters sneller zich in een crimineel circuit bevinden.
* Pesten heeft ook invloed op de omgeving van het slachtoffer. ( familie, klas, werk, colleg's. )

Vanaf juni 2015 heb ik mijn diploma trainer Omgaan met Pesten in ontvangst mogen nemen en geef ik buitenschoolse groeps- en individuele trainingen, de zogenaamde STA STERK- trainingen. Deze STA STERK trainingen zijn in 2013 opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut. Deze training heeft als doel de sociale weerbaarheid van de deelnemers te vergroten , zodat zij effectiever reageren op pestgedrag en de negatieve invloeden ervan wordt beperkt. Dus; kinderen en volwassenen leren beter omgaan met pesten waardoor zij er minder last van hebben. Dat betekend dus ook minder kans op nare gevolgen zoals angst, onzekerheid, depressieve gevoelens en verminderde school- of werkprestaties.

Tevens verzorg ik graag workshops en thema avonden voor ouders, leerkrachten en in het werkveld, met de onderwerpen; omgaan met Pesten, sociale weerbaarheid en/of digitaal pesten. Ook gastlessen voor de groepen 7, 8 en brugklassen over digitaal pesten en hoe om te gaan met whatsapp; "Whatshappy", zijn 1 van de mogelijkheden.

Deze workshops en gastlessen geef ik op een interactieve manier om er een vrolijke enthousiaste gebeurtenis van te maken, zodat deze niet als zwaar worden ervaren.

Dit kan zijn: 

- Hoe maak ik een praatje
- Complimenten geven en ontvangen
- Zeggen waar ik last van heb
- maken van helpende gedachten bij moeilijke situaties
- Vanaf februari 2016 starten er weer nieuwe trainingen.

Want weet: OOK JIJ MAG GELUKKIG ZIJN!!

Bij een individuele training wordt er een maatwerktraject aangeboden. In 5 tot 8 lessen van 60 á 90 min. worden er handvatten gegeven hoe je kunt omgaan met pesten.

Inhoud van de trainingen:
In 10 lessen van 60 á 90 min. wordt op een speelse manier de groepslessen gegeven. Deze groepen bestaan maximaal uit 4 tot 6 kinderen. Daarnaast worden er 2 ouderavonden gegeven. Dit om de ouders te informeren hoe ze hun kind kunnen helpen in het leerproces.

 

Stichting om gaan met pesten

 

 

 

Om gaan met pesten 


© 2020 Hinkamptrainingen.nl | Sitemap | Voorwaarden & Privacy