ANITA HINKAMP

Wie ben ik?

Al vanaf jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd in mensen. Ik houd van sociale contacten, hierdoor vond ik mijn passie en volgde ik een studie in de zorgsector. Werkervaring in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jongeren en kinderen heeft er toe geleid dat ik een schat aan kennis en ervaring bij elkaar bracht.

Voor mij werd alles duidelijk en kwam mijn passie, ervaring, plezier, enthousiasme en vooral veel lol beleven aan communiceren bij elkaar, waardoor ik een opleiding volgde bij “School voor Training” van Karin de Galan.

Ik ben in 2011 gestart als communicatie en assertiviteitstrainer en geef vanaf die tijd trainingen voor volwassenen. Zo kreeg ik ook te maken met mensen die vroeger gepest werden. Dit trok vaak diepe sporen in hun leven. En heb daarom de cursus gevolgd, “Plezier op school”, van Marleen Faber en heb ik mij door de Stichting Omgaan met Pesten laten opleiden tot trainer Omgaan met Pesten. Door middel van de STA STERK training in groepsverband of individueel, help ik graag mee dat iemand, van jong tot oud, zich weer positief, krachtig en weerbaar gaat voelen en gedragen.

Met mijn enthousiasme, openheid, betrokkenheid, spontaniteit en af en toe lekker gek doen, geef ik mijn eigen draai aan de trainingen. Met de serieuze thema`s die we behandelen wordt het af en toe wel pittig en staan vooral de eigen ervaringen centraal. Ik zoek daarin altijd de goede balans. Mensen voelen zich meestal snel op hun gemak bij mij. Het vertrouwen en je veilig voelen is de basisvoorwaarde voor elk contact. Ik kan me goed inleven in situaties en daardoor als trainer veel voor mensen betekenen.

“Stevig op de grond” staan is de essentie waar ik in de training mee bezig ben.: wie ben je, waar heb je behoefte aan, waar wordt je blij van, hoe pak je het aan? Helaas staan daar vaak allerlei gevoelens voor in de weg: onzekerheid, angst, verdriet, boosheid, geen zelfvertrouwen en niet opkomen voor jezelf, en daar gaan we samen mee aan de slag.

Over mij 3

Anita Hinkamp

Telefonisch bereikbaar op:

Maandag: 08:30 - 17:00

Dinsdag: 08:30 - 17:00

Woensdag: 08:30 - 17:00


Beëindiging activiteiten

Met ingang van 1-1-2024 zal Hinkamp Trainingen haar praktijk sluiten. Ik wil mijn deelnemers bedanken voor hun openheid en vertrouwen. Voor vragen kunt u contact opnemen tot 20-12-2023