TRAININGEN IN ALLE SOORTEN

Trainingen voor omgang met pesten

Als je dagelijks gepest wordt kan dat je leven erg beïnvloeden. Deze training heeft als doel de sociale weerbaarheid van de deelnemers te vergroten , zodat zij effectiever reageren op pestgedrag en de negatieve invloeden ervan wordt beperkt. Dus; kinderen en volwassenen leren beter omgaan met pesten waardoor zij er minder last van hebben. Dat betekend dus ook minder kans op nare gevolgen zoals angst, onzekerheid, depressieve gevoelens en verminderde school- of werkprestaties.

Plezier hebben op school

Uit onderzoek blijkt dat gepest worden op de basisschool een goede voorspeller is voor omgangsproblemen in het voortgezet. De cursus is door de universiteit van Maastricht en Utrecht onderzocht en de resultaten waren zeer positief. Plezier op school lijkt bij te dragen aan een betere start op het voortgezet onderwijs en sociale- en pestproblematiek te verminderen. In de twee volle dagen worden de deelnemers getraind in het opkomen voor zichzelf en het omgaan met anderen. Alle onderdelen staan in het teken van de voorbereiding op het voortgezet onderwijs. Deze training is in 2013 opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Trainingen voor volwassenen

Veel is er te vinden op internet hoe je het beste kunt communiceren. Maar als je het leest, weet je dan ook hoe je het toe moet passen? Soms is er een simpele manier voor een betere communicatie, waarin je makkelijker uit lastige situaties komt. Deze methodes bied ik je aan tijdens een training waarvan je kunt profiteren in werksituaties en op privè-gebied. Deze training geeft je inzicht in je houding en hoe je overkomt op anderen. Ook leer je grip te krijgen op de ( soms onhandige) communicatie van je gesprekspartners.

Stevig op de grond staan

In de cursus ‘Stevig op de grond’ probeer ik je te helpen om met plezier en zelfvertrouwen naar school te gaan. Ik leer je bijvoorbeeld hoe je zelfverzekerd over kunt komen, hoe je contact kunt leggen met je klasgenoten en met andere personen, hoe je om kunt gaan met lastige situaties en hoe je kunt voorkomen dat je gepest wordt of dat je zelf gaat pesten of met de meute mee gaat lopen.

Soorten Trainingen 3

Anita Hinkamp

Telefonisch bereikbaar op:

Maandag: 08:30 – 17:00

Dinsdag: 08:30 – 17:00

Woensdag: 08:30 – 17:00


Vakantiemelding

Door andere verplichtingen & vakantie is mijn praktijk van juni tot september gesloten.

Vanaf oktober is mijn praktijk weer geopend op de maandag, dinsdag en woensdag.